Navodila za shranjevanje in rokovanje z mazalnimi olji

Navodila za shranjevanje in rokovanje z motornimi olji

Motorna olja iz EU tržišča prvovrstne kvalitete in vedno sveža v spletni trgovini kruno.si 

avtodeli kruno.si

avtodeli kruno.si

Kako shranjevati motorna olja in mazalna olja?

Vsa mazalna olja ne glede na agregatno stanje vedno hranimo v originalni embalaži. Prostor mora biti suh, ustrezno prezračen, zaščiten pred neposredno sončno svetlobo. V prostoru ne sme biti možnosti uporabe neposrednega plamena in vseh ostalih virov možnega vžiga. Tveganje vžiga: stopnja IV. Prostor mora ustrezati določilom okoljske zakonodaje, povezane s temi izdelki. Priporočena temperatura prostora ne sme biti nikoli višja od 40 °C. Med prevozom in uporabo izdelkov je treba dosledno izvajati navodila.

Vsi izdelki imajo varnostni list, ki vsebuje vse potrebne podatke za primer razlitja ali zaužitja. 

V originalni embalaži je priporočen rok trajanja 60 mesecev. 

Motorna olja so končne formule.

motorna olja mercedez kruno.si

motorna olja mercedez kruno.si

 

Kdaj zamenjati mazalna in motorna olja?

Motorno olje menjamo na osnovi predpisov proizvajalca vozila. Ta rok se ne sme podaljšati pod nobenim pogojem. Olje lahko med uporabo kontroliramo po količini, kakovost lahko preveri samo laboratorij z analizo.

Izgled olja, barva in podobni vizualni prijemi ne morejo biti merilo za ocenjevanje kakovosti uporabljenega motornega olja.

Motorna olja različnih blagovnih znamk in proizvajalcev se med sabo lahko mešajo – tudi sintetična olja (glej tabelo s podatki o mešanju olj).

Intervali menjave olja so predpisani od proizvajalca vozila. Moderna olja se praviloma menjajo v intervalih med 15.000 in 30.000 prevoženih km, pri tovornih vozilih tudi 100.000 prevoženih km. Interval menjave motornega olja je odvisen tudi od načina vožnje. Menjava motornega olja je potrebna vsaj 1-krat letno, odvisno kateri pogoj je prej izpolnjen.

Raziskave dolgih voženj po avtocesti in kratkih relacij s številnimi hladnimi vžigi pokažejo, da se viskoznost in mazalne sposobnosti pri slednji bistveno znižajo. 

motorna olja kruno.si

motorna olja kruno.si

 

Kaj storiti ko zmanjka motornega olja?

Z enim od največjih izumom našega časa, telefonom ali računalnikom, vzpostaviti kontakt s spletno trgovino kruno.si in na njihovi uporabniku zelo prijazni in enostavni za uporabo platformi naročiti motorne olje. S svojim bogatim strokovnim znanjem vam bodo z veseljem pomagali pri nakupu.

avtodeli kruno.si

avtodeli kruno.si