Ameriški slamnik za močnejši imunski sistem

ameriški slamnik za močnejši imunski sistemZa okrepitev imunskega sistema pri lažjo oslabelosti, ki se kaže s pogostimi prehladi, obstaja cela vrsta učinkovitih zdravilnih rastlin. Pri hujših obolenjih, kot so rak in avtoimunska obolenja, imajo zdravilne rastline pomembno vlogo kot pomožna terapija. Strokovnjaki posebej priporočajo ameriški slamnik za močnejši imunski sistem in kot preventivo pri ponavljajočih se okužbah dihalnih poti in sečil. 

Pri oslabljenem imunskem sistemu, okužbah sečil in dihalnih poti, uživamo ameriški slamnik v obliki kapljic brez dodanega alkohola, v obliki tinkture, tablet, pastil za lizanje ali v obliki raztopine.

 

Pri težavah s sečili ali dihali, se uživanje čaja iz ameriškega slamnika ne priporoča!

Kako uporabljamo ameriški slamnik za močnejši imunski sistem?

ESCOP priporoča pri oslabljenem imunskem sistemu uživanje izvlečkov iz korenin in zeli iz ameriškega slamnika. Ameriški slamnik je najbolj učinkovit v obliki kapljic ali tinkture. Pri težavah z okužbami dihal ali sečil, se odsvetuje pitje čaja.

 

 

Ameriški slamnik uživamo za preprečevanje dovzetnosti za okužbe. Povečana dovzetnost za okužbe lahko izzove oslabljen imunski sistem. Tu ne gre za obolenje samega imunskega sistema, temveč bolj za slabitev telesa pod vplivom stresa, psihične in fizične obremenitve. Na oslabelost lahko vpliva tudi  jemanja zdravil ali pomanjkanja spanja.

 

ameriški slamnik proti prehladu

Organizem lahko oslabi tudi zaradi pomanjkanja vitaminov in mineralnih snovi, enolične prehrane ali kot posledica hudih obolenj, kot so rak, diabetes, avtoimunske bolezni ali težje operacije.

 

 

Kako si z izvlečki ameriškega slamnika pomagamo pri avtoimunskih obolenjih?

 

Pri avtoimunskih obolenjih, imunski sistem napade lastne celice telesa in jih uniči. Do tega lahko pride po hujših okužbah, ko je antigen nekega virusa podoben strukturam lastnega telesa. V tem primeru telo nenadoma prepozna te celice kot tuje in imunski sistem jih napade.

 

 

Prav tako je imunski sistem oslabljen pri težjih boleznih, kjer je potrebno obsevanje in kemoterapija. Pri takšnem zdravljenju zdravila ne poškodujejo samo tkivo tumorja, pač pa tudi zdrave celice. Telo oslabi in postane izredno dovzetno za okužbe. (1)

 

ameriški slamnik

Echinacea purpurea, ali ameriški slamnik, uživamo kot pomožno terapijo in preventivo pri imunski oslabelosti.

 

Posebej učinkovit je pri težavah z dihali, sečili, gripi in ponavljajočih se prehladih.