Enoletni pelin za imunski sistem

Ko nas kaj boli ali imamo podobne težave, iščemo načine, kako se zdravit na naraven način. Danes lahko kar ogromno sami naredimo, izdelamo razna zdravila iz zelišč. Niso prav zdravila, kot kupimo v lekarni, nam pa lahko tudi pomagajo pri raznih bolečinah in tegobah. Med njimi je tudi enoletni pelin, ki nam lahko reši prebavne motnje in še podobne težave. Zakaj bi kupovali tablete, ki niso najbolj zdrave. Res povsod nam ta zelišča ne pomagajo, ampak ko lahko pa so zelo dobrodošle.

enoletni pelin

Zgoraj sem omenila enoletni pelin, ki mnogim ni znana rastlina. Že beseda nam pove, da nam lahko uspeva samo eno leto, potem pa jo moramo iskati drugje. Če pogledamo, izvira iz Kitajske, ampak lahko ga nabiramo tudi pri nam. mnogim raste tudi na vrtovih, tako, da ga ne bo težko poiskati. Lahko omenim še to, da drugod z njim zdravijo tudi rakave bolezni ter malarijo. Pri nam mnogi izdelujejo razne tinkture iz pelina, ki reši marsikatero težavo. Zelo dobro vpliva na sam imunski sistem. Enoletni pelin je tudi zelo dober za pripravo čaja. Na spletni strani Zlata ptička lahko naročite tinkturo, ki vam zadostuje za en mesec. Na dan lahko zaužijete po 30 kapljic v mlačni vodi ali čaju. Čeprav je to zdravilna rastlina brez dodatkov, ne smemo nikoli pretiravat z uživanjem.

Na mnogih spletnih straneh lahko kupimo podobne izdelke in pelina. Ampak poglejte dobro sestavine, da ne vsebujejo alkohola ali podobnih sestavin, ki niso najbolj zdrave za uživanje. Enoletni pelin lahko sami naberete v naravi. Ni težko poiskati kako je videti pelin, da ne nabiramo nekaj drugega. Pelin lahko najdemo tudi pod drugimi imeni, kot so sladki ali enoletni. Če imate težave z prebavo ali vas muči imunski sistem, vam priporočam tinkturo ali čaj iz pelina. Nekaj pa lahko tudi sami naredite, podate se v naravo in ga sami naberete.