Prednosti garderobne omare z drsnimi vrati

Spodaj si lahko natančneje preberete katere so prednosti garderobne omare z drsnimi vrati, napram omaram, ki imajo klasična, krilna vrata.

Najbolj očitna prednost garderobne omare, ki imajo drsna vrata, je njen prihranek prostora pred samo omaro, saj le ta ne rabi biti tako širok kot vratno krilo (ki mora v primeru klasičnega odpiranja vrat biti vsaj tako širok kot krilo, da se vrata normalno odprejo).

garderobne omare z drsnimi vrati

S to prednostjo je zato garderobna omara z drsnimi vrati zelo zanimiva za vse ozke prostore, kot so npr. ozki hodniki in predsobe, ozke in manjše prostorske niše, ki služijo kot ločene garderobne sobe, prehodi, spalnice, ki ne nudijo ogromno prostora za ostalo pohištvo zraven posteljnega okvirja, ipd…

Druga prednost, če se odločimo za garderobno omaro, ki ima drsna vrata, je ta, da lahko takšna drsna vrata izdelamo povsem do stropa prostora, v katerem bo garderobna omara tudi stala, s čimer pa odlagalni, garderobni del, postane vse tisto, kar se skriva za vrati, do stropa (a).

V tem primeru prihranimo v povprečju dodatnih 30% prostora, saj lahko nad omarno stropno stranico prav tako odlagamo reči, če te pa ne bodo vidne, ker jih bodo zapirala drsna vrata.

Najpogosteje na ta, zgodnji del omare, pospravljamo sezonske reči in kovčke ter ostalo kar ne potrebujemo redno (čelade, zimska oprema, novoletni okraski, škatle, ipd…).

Notranjost garderobne omare je v tem primeru izkoriščena 100% v celoti, medtem, ko pri klasični garderobni omari, lahko izkoristimo le notranjost v omari. V kolikor pa reči odlagamo na klasično omaro, pa takoj prostor deluje natrpan, nepregleden, zadušljiv in neurejen (b).

garderobna omara steklo

Tretja prednost, ki jo prinašajo garderobne omare z drsnimi vrati se tiče njihovega izgleda, saj drsna vrata največkrat definirajo moderen izgled našega pohištva, zato takšna garderobna omara lahko sodi v moderno opremljeno stanovanje, če pa za polnilo drsnih vrat uporabimo iveral v npr. navadnem lesnem vzorcu (z vidnimi lesnimi letnicami), pa je lahko takšna omara tudi primerna za klasično in tradicionalno opremljene prostore.

Če tudi vas zanimajo garderobne omare z drsnimi vrati, se lahko za takšne, ki so izdelane po merah vašega prostora, ali takšne, ki imajo standardne dimenzije, obrnete tudi na spletno stran, na povezavi.