Igra nerf

Za začetek poglejmo malo v zgodovino. Igra nerf je poznana že več desetletij, vse od kar so nerf blasterji dosegli prodajne police. Do danes so se naredile že mnoge razlike, predvsem v načinu igranja nerf -a in v pravilih. Sama igra je zelo zabavna in prijetna, potrebno pa je poznati nekaj osnovnih pravil, da bitke potekajo s čim manj prekinitvami.

Igra nerf

Ali je za nerf posebna oprema

Za nerf potrebujemo blasterje, zaščitna očala, nerf puščice in seveda igralce. Polje za igro je lahko poljubno veliko, odvisno je tudi od starosti otrok. Na polju so tudi najrazličnejše ovire in bunkerji, da igro popestrijo.

 

Potek igre nerf

Igralce razdelimo v enakovredne skupine, lahko igra tudi vsak zase, a je veliko zabavneje, če so narejene skupine, ki jih po potrebi tudi premešamo. Prav tako ima vsaka skupina svojo bazo, tam se lahko igralci dogovarjajo za taktiko in shranjujejo puščice. Na določen znak imajo igralci 5 min časa, da najdejo blasterje in si jih sestavijo. Nabrati pa morajo tudi puščice, ki si jih lahko nesejo v svojo bazo. Zelo pomembno pravilo pa je, da si nasprotniki ne smejo streljati v baze ter krasti puščic. Vsaka igra traja nekje 15 min, na vsakih 5 minut pa imajo udeleženci čas za polnjenje. Med samimi igrami ne smejo pozabiti na pobiranje blasterjev in puščic, ki jih znosijo v svoje baze. Naslednje igre se začnejo, ko so vsi igralci v svojih bazah.

 

Ali je pri nerfu starostna omejitev

Igra nerf je primerna za otroke med šestim in desetim letom starosti. Za mlajše bi bilo prezahtevno sledenje pravilom. Čeprav je določena starostna omejitev za otroke, lahko nerf igrajo tudi starejši ali odrasli, igra je venomer zabavna.

 

Po svetu obstaja veliko združenj in organizacij za ljubitelje nerf igre. Organizirane so nerf vojne za največje navdušence te igre, obstajajo pa tudi online vojne nerf -a. Večinoma so bazirane v Združenih državah Amerike, a zagotovo si lahko obetamo kaj podobnega tudi pri nas. Zanimanje za nerf je namreč vse večje ne glede na starost.