IZOBRAŽEVANJE NA PODROČJU DIGITALNEGA MARKETINGA

Področje digitalnega marketinga predstavlja velik del današnje družbe. Dandanes smo preko medijev izpostavljeni številnim novicam, bolj ali manj izobraževalnim, strokovnim ali nestrokovnim ter drugimi. Ker smo se v času epidemije konkretno zavedali, kako pomembno je znanje in to, da ga širimo, nam je cilj, da pridobivamo čim kvalitetnejšo znanje. Ampak kako izbirati, ko pa so se ‘pravila igre’ v skoraj vseh branžah spremenila.

 

Ko govorimo o digitalnem marketingu pa verjamemo, da je danes težje kupiti kot prodati.

tečaj digitalnega marketinga

tečaj digitalnega marketinga

Zakaj je temu na področju digitalnega marketinga tako?

Sodobni kupec je zasut s številnimi informacijami, ki so si pogosto nasprotujoče.Ogromno je tudi različnih digitalnih stičnih točk s ponudnikom.

Bolj preprosto povedano, danes si lahko vaši potencialni kupci, oziroma stranke podjetja, vašo blagovno znamko in ponudbo, ogledajo na številnih različnih digitalnih kanalih (eni pomembnejših so LinkedIn, Facebook, Instagram …) in se o vaših izdelkih in storitvah dobro izobrazijo, še preden sploh stopijo v stik z vami. To velja tako za fizične, kot tudi spletne nakupne izkušnje.

V digitalnem marketingu imamo torej opravka imamo torej z izrazito informiranim kupcem. Raziskave kažejo, da je v nakupnem procesu le majhen delež takih, kjer imamo mi, kot ponudnik, direktno komunikacijo s kupcem. Vse ostalo namreč sestoji iz kupčevih samostojnih raziskav, pridobivanj mnenj drugih in tako naprej.

Kot ponudnik na področju digitalnega marketinga, moramo zato na spletu jasno in konkretno predstaviti naše prednosti, ne smemo pa v nobeni fazi v tem procesu pozabiti na kvalitetno izobraževanje naših bralcev. Z dobro premišljenim izobraževalnim procesom (ki dopolni bolj direktno-prodajne aktivnosti) namreč gradimo odnose s potencialnimi kupci ter s tem olajšamo njihove nakupne odločitve v prihodnosti. Takrat, ko bodo dejansko pripravljeni kupiti.

 

V kolikor bi se o tem želeli bolj izobraziti, vam priporočamo obisk tečaja digitalnega marketinga, s katerim boste prehiteli vso konkurenco, saj boste pridobili najaktualnejše informacije, trike in nasvete leta 2021.