Kakšna je razlika med Plagron Alga Bloom in Plagron Terra Bloom tekočim gnojilom

Napisali smo članek, v katerem razlagamo kakšna je razlika med Plagron Alga Bloom in Plagron Terra Bloom. Plagron ima v svoji paleti izdelkov profesionalna tekoča gnojila ter zemlja v vrečah, ali z drugim imenom substrat. Njihovi izdelki Plagron Alga Bloom in Tera Bloom, so tekoča gnojila namenjena fazi cvetenja marihuane.

Plagron Alga BloomKaj je Plagron Alga Bloom tekoče gnojilo

Gnojilo Alga Bloom, je tekoče gnojilo narejeno na osnovi alg in je namenjeno gojenju marihuane v zemlji. Sestavljeno je iz vode, aminokislin in ekstraktov alg. Njegova NPK sestava je 3-2-5. Če pogledamo, koliko je to v procentih vidimo da ima Plagron Alga Bloom:

  • 3,3% Skupni dušik (N), od tega 3,3% organski vezan dušik
  • 2,3% vodotopni fosforjev pentoksid (P2O5)
  • 5,4% vodotopni kalijev oksid (K2O) (1)

Kaj je Plagron Terra Bloom tekoče gnojiloPlagron Terra Bloom

Tekoče mineralno gnojilo Plagron Terra Bloom, je namenjeno gojenju indijske konoplje, katero gojimo v mešanici zemlje ali substrata. To gnojilo je sestavljeno iz vode, kalijevega nitrata, kalijevega hidrogenfosfata, amonijevega nitrata, fosforjeve kisline. Gnojilo ima NPK sestavo (2-2-4). Podrobnejša sestava gnojila je:

  • 2,1% Skupni dušik (N), od tega 1,6% dušikovega dušika (NO3) in 0,5% amonijevega dušika (NH4)
  • 1,6% vodotopni fosforjev pentoksid (P2O5)
  • 3,9% vodotopni kalijev oksid (K2O) (2)

Katero Plagron gnojilo je primerno za gojenje autoflower semena konoplje – Alga Bloom ali Terra Bloom

Autoflower semena konoplje, so semena iz katerih, vzgojimo rastlino indijske konoplje, katera je neodvisna od fotoperiode. To pomeni, da se pri autoflower semenih konoplje, ciklus življenja zaključi po določenem času. Kar pomeni da ni odvisen od dolžine dneva ali fotoperiode.

Autoflower semena običajno zaključijo svojo rast v 2 do 3 mesecih, odvisno od autoflower sorte. Autoflower sorte indijske konoplje so narejena s križanjem Cannabis Sativa Indica in Cannabis Sativa Ruderalis. Ruderalis je sorta indijske konoplje ki je doma v Rusiji. Ta sorta je popolnoma neodvisna od dolžine dneva.  Autoflower semena rastejo bolj intenzivno sploh pa če jih gojimo pod lučmi za gojenje rastlin. Pod lučmi se autoflower semena konoplje drži 18 ur in potrebujejo tudi precej več hranil.

Prav zato je Plagron Alga Bloom najbolj primeren za gojenje autoflower semena konoplje. Razlog je da je v njemu več makro hranil, dušika in kalija. To bo vašim autoflower semenom indijske konoplje dalo dodaten pospešek pri gojenju. (3)