Kakšne stranske učinke lahko ima uživanje goji jagod?

goji jagode stranski učinkiV tem članku si preberite informacije: goji jagode stranski učinki.

Goji jagode vsebujejo celo paleto antioksidantov, vitaminov, mineralov, ter celo esencialne aminokisline.

Dobile so sloves, da pomlajujejo celo telo in jih pogosto imenujemo celo čudežne jagode. Zaradi vse teh učinkovin, imajo seveda številne pozitivne in blagodejne vplive na naše zdravje.

Uživamo jih kot dodatek k prehrani in kot vsako prehransko dopolnilo, imajo lahko tudi goji jagode ob nepravilnem uživanju, tudi stranske učinke. Več si preberite: trgovina z naravnimi ekološkimi živili super-obrok.si

Kakšen je vpliv goji jagod na naše zdravje in kakšni so lahko morebitni stranski učinki? Goji jagode že stoletja uživajo za preprečevanje in lajšanje mnogih zdravstvenih tegob.

Z njimi so poskušali zniževati povišano telesno temperaturo, uravnavati krvni tlak celo  krvni sladkor. A koliko je resnice v teh trditvah, ali lahko uživanje goji jagod komu celo škoduje?

V kolikor nismo prepričani, ali so učinkovine v goji jagodah za nas koristne, se pred uživanjem posvetujmo z zdravnikom.

Načeloma naj bi bilo uživanje goji jagod v zmernih in priporočenih količinah dokaj varno, a vedno moramo tudi poslušati svoje telo in poznati svoje zdravstveno stanje. (1)goji jagode uporaba

Strokovnjaki opozarjajo, da lahko uživanje goji jagod v kombinaciji z nekaterimi zdravili, povzroči neprijetne stranske učinke.

To so zdravila za redčenje krvi, za zdravljenje sladkorne bolezni in zdravila za zniževanje krvnega tlaka. Če nam je zdravnik predpisal katero od teh zdravil, potem se z njim tudi posvetujemo o uživanju goji jagod.

Več: Goji jagode iz ekološke pridelave

Kakšni so manj poznani stranski učinki pri uživanju goji jagod?

Sicer poredko, a vendarle, lahko uživanje goji jagod sproži alergijske reakcije na cvetni prah.

Tako po zaužitju že majhne količine jagodičevja, se nam pojavi solzenje oči, kihanje, srbenje kože ali koprivnica. Kadar so simptomi zelo izraziti, moramo poiskati zdravniško pomoč.goji jagode koliko na dan

Goji jagode uživajmo vedno čez dan, nikoli ponoči ali tik pred spanjem. Prevelika količina goji jagod pred spanjem, nam lahko naredi svetlo noč!

Previdno tudi pri uživanju goji jagod za dvig energije! Do neke mere je seveda dobro, da dvignemo raven energije!

A če pretiravamo, nas lahko doleti hiperaktivnost in nemir, s tem pa dosežemo ravno nasprotno kar smo želeli. (2)

Če zelo prekoračimo priporočen odmerek goji jagod, se nam lahko pojavi omotica in zamegljen vid. To se zgodi zaradi učinkovine atropina, ki se nahaja v semenih sadežev.

Uporabljeno besedilo: goji jagode stranski učinki