Obvestilo o ponovnem lansiranju spletne strani

Pred več kot 5 leti je spletna stran limb. si, gostila slovenskega proizvajalca traktorjev, ki so se proizvajali na Ptuju v nekdanjih prostorih slovenskega holdinga Sava. Ker je od takrat pa do danes minilo že precej časa, se je tudi spletna stran, od takrat povsem spremenila.

Spletno stran je podjetje, po tem, ko je šlo v stečaj, povsem opustilo, proizvodnja traktorjev pa se je iz Ptuja, prestavila v Maribor, v nekdanje prostrore slovenskega največjega proizvajalca avtobusov, prostore TAM.

Svojo proizvodnjo so slovenski traktorji imeli na področju podjetje Karoserije, ki pa je tudi svoje poslovanje od takrat zelo spremenilo.

Na koncu je od slovenskega traktorja ostalo le razvojno jedro (v ločenem podjetju), proizvodnja in prodaja pa sta se počasi zaključili.

V vsem tem času je bilo skupaj proizvedeno in prodano nekaj čez 200 traktorjev, skupne moči 65 in 85 konjev. Precej traktorjev se je prodalo tudi v evropske države, kot je npr. Poljska, Češka, Latvija, Irska, Nemčija, Avstrija, Ukrajina, Srbija in druge.

Podjetje je za manjko v širši paleti ponudbe traktorjev z različnimi konjskimi močmi, vzpostavilo prodajo njihovih traktorjev Limb na POljsko, v zameno pa prodajalo traktorje proizvajalca Farmtrac. Ki je svoje korenine žel iz oddaljene Indije, v Evropi pa vgrajeval kakovostne Fordove motorje in transmisije Carraro.

Z ustavitvijo proizvodnje slovenskih traktorjev Limb, so se ti najprej preimenovali v blagovno znamko Luxs, nato pa je njihova proizvodnja povsem ugasnila.

Danes se po slovenski zemlji vozi in zemljo obdeluje cca. 150 slovenskih traktorjev Limb (oz. Luxs), ostali so prodani po Evropi.

Glavne odlike nekdanjega traktorja so slovenski uporabniki videli predvsem v sestavi vrhunskih traktorskih komponent (motorji Perkins, transmissije Carraro), medtem, ko je karoserijo in kabinski del proizvajalo ravno podjetje Karoserije iz Maribora.

Ker se je ta zgodba sicer zaključila, je postala spletna domena Limb.si dostopna na spletnem trgu, kjer jo je kupila manjša ekipa spletnih ustvarjalcev, ki zdaj želi pod njenim imenom, v prvi vrsti napisati spletno zgodbo, ki ne bo več vezana na traktorsko in kmetijsko branžo, ampak bo v večini delovala kot splošna zbiralnica koristnih nasvetov in napotkov za različne uporabnike slovenskega spleta.

Področja nasvetov tako ne bodo več vezana samo na kmetijstvo, kmetijsko mehanizacijo in traktorje, temveč boste na spletni strani s časoma lahko našli vsebine, ki bi utegnile zanimate številne ljudi iz najrazličnejših dejavnosti.

S tem namenom se bomo trudili, da bo spletna stran ostala živa, in po svoje tudi spomin na čase, ko se je tudi v Sloveniji, proizvajal in uspešno prodajal prvi sodoben slovenski traktor.

Ta je številna priznanja in nagrade prejel tudi na mednarodnih razstavah kot je Gornje Radgonska Agra in podobne. Svoj vrhunec pa je prav gotovo doživel na nemški Agritechnici, kjer je bil razstavljen v isti hali, kot sloviti nemški Deutz.

Ker je bil Limb traktor izjemno moderno zasnovan ter, ker je bil sestavljen iz samih vrhunskih svetovno priznanih komponent, so ga na traktorskem trgu številni obiskovalci kar zamenjali s slovito znamko Deutz, saj sta bila oba traktorja tudi enake, svetlo zelene barve.