Offsite SEO

Offsite SEO

Kadar želimo spletno stran uvrstiti čim višje na Google iskalniku, moramo spletno stran dobro spletno optimizirati. Ampak to ne bo zadoščalo, da se uvrstimo na prvo mesto. Še posebaj ne, če ciljamo na generično ključno besedo. Tukaj se vključi offsite SEO.

Če se želimo uvrstiti prvi na Googlu, kar nam bo dalo največ klikov, si moramo za spletno stran zgraditi backlinke. Ti backlinki so povezave iz tujih spletnih strani na našo spletno stran. Obstajajo naravni backlinki, ki jih gradijo drugi pisci spletnih strani in pa backlinki, ki jih mi zgradimo sami.

Takšne povezave delamo na spletnih straneh, na katerih lahko pišemo. Obstaja več vrst povezav:

  • Lahke povezave, to so povezave, ki jih gradimo na privatnih pogovorih. Te povezave imajo najmanj vpliva na našo spletno stran, ampak so zelo dobre za naš link diversity.
  • Srednje povezave, to so povezave, ki jih gradimo v obliki komentarjev na spletu. Komentarji so lahko pod različnimi objavami, članki ali videji. Srednje povezave več pomagajo z uvrstitvijo naše spletne strani, ampak ne veliko. So tudi zelo dobre za link diversity.

Primer srednjega backlinka so tudi profili na socialnih omrežjih. Vsako podjetje ima svoj račun na številnih socialnih omrežjih in ga uporabljajo za povezave na njihovo spletno stran. Kot primer lahko vzamemo spletno stran termotom.si, z ključno besedo pleksi steklo in njihovo facebook stran.

offsite seo

  • Močne povezave so povezave, ki imajo največ vpliva na ubrščenost naše spletne strani. To so backlinki na katerih se je potrebno osredotočiti, kadar govorimo o offsite SEO.

Spletna stran pohištvo123.si vključuje eksterne povezave. Ker je spletna stran visoko uvrščena na google iskalniku so njene povezave še toliko močnejše. Spletna stran spet ni namenjena za backlinke, ampak je avtor strani uporabil njeno popularnost, da viša še druge spletne strani. To je zelo pametna poteza v SEO marketingu.

Kaj moramo pri offsite SEO narediti

Offsite SEO je zelo podoben onsite SEO. Višje kot je naša spletna stran uvrščena, boljše je. Nahvečja razlika med onsite in offsite SEO je, da bo naše offsite strani manj ljudi bralo. Zato se ne rabimo veliko obremenjevati s psihologijo bralca.

Optimizacija spletnih strani je lahko zapleteno dejanje in še težje se ga je naučiti. Spletna stran Seo-Praktik.si je odlična spletna stran za ljudi, ki se želijo naučiti več o optimiziranju spletnih strani. Zato vam priporočamo, da jo obiščete tudi sami, saj je polna zanimivih člankov in blog besedil, ki jih je napisal slovenski SEO strokovnjak Matija Zajšek.

Spletna stran Seo-Praktik.si vam tudi omogoča, da se prijavite na online mentorstvo, kjer vas lahko preko video klicov o spletnem marketingu osedno uči avtor te spletne strani.

offsite seo

Kadar delujemo na spletni strani s edinim razlogom, da gradimo offsite SEO za druge spletne strani, moramo tudi upoštevati naslednje:

Več povezav kot bo na spletni strani, manj moči bojo imele te povezave.

Kar s tem mislimo je, da bodo imele povezave manjši vpliv na pozicijo spletne strani na Google iskalniku. To je zelo pomembna informacija, kadar želimo zgraditi več backlinkov na enem članku.

Če pogledamo na spletno stran Gumitehna.si pnevmatike, lahko zelo dobro opazimo, kako avtor spletne strani ravna z povezavami. Te so redke in so zato zelo močne. Sicer spletne strani kot Gumitehna niso zgrajene kot offsite spletne strani, so vseeno zelo dober primer uporabe povezav.

Za več informacij o offsite SEO in kako ga uporabljati za uspeh si lahko pogledate spodnji video:

Spletna stran paintball-ljubljana.si, ki oglašuje notranji paintball je dober primer spletne strani, ki ima zgrajeno dobro onsite optimizacijo in offsite optimizacijo. Spletna stran ima številno raznovrstnih zunanjih backlinkov, ki jih lahko najdemo po vsem spletu. Stran je tudi dobro zgrajena, zato vam priporočamo, da jo obiščete tudi sami.