Prednosti in slabosti poroke na prostem

Poroka na prostem. Kdo si je ne želi?

 

Vonj po sveže pokošeni travi. Prijeten vetrič, ki lahkotno poplesava. V družbi vseh zbranih pa še zvok žvrgolečih ptičev, ki radovedni opazujejo, kaj se dogaja na njihovem posestvu. Vsaj za en dan je to posestvo lakhko tudi vaše. In to na najlepši dan vašega življenja – poročni dan! 

 

Poročna romantika pod milim nebom.

 

Prostor za poroko na prostem bo pomembno krojil potek vajinega poročnega obreda in v nadaljevanju tudi slavja, če se odločita, da bo le to, prav tako potekalo nekje zunaj. 

Kot vsak drug prostor, pa ima seveda tudi prostor za poroko pod milim nebom svoje prednosti in slabosti. V nadaljevanju razkrijem katere so. 

Prednosti poroke na prostem

 

 

 

poroka-na-prostem-prednosti

Sončni zahod in udodni “da”. Je še kaj bolj romantičnega?

 

  • Ena izmed velikih prednosti poroke na prostem je zagotovo svež zrak. Tega ne bo primankovalo. Brez skrbi ste lahko, da bi na vaši poroki kdo imel težave s težkim dihanjem, zaradi pomanjkanja dotoka svećega zraka.

 

  • Vajin poročni prostor bo veliko manj omejen kot za štirimi stenami. Kar pomeni več prostora za gibanje, več manevrskega prostora za super poročno dekoracijo.

 

  • Če se bosta poročila le civilno, bo izbira lokacije lažja in hitrejša. Saj ne potrebujta prostora, ki je blagoslovljen. Če se bosta poročila tudi cerkveno je zgodba drugačna – a tudi v tem primeru lahko naletita na pozitiven odziv in vama župnik dovoli poroko pred cerkvijo ne v njej. 

 

  • Otroci bodo lahko prosto tekali in pri obredu bodo lahko prisotni tudi hišni ljubljenčki. 

 

 Slabosti poroke na prostem

 

 

poroka-na-prostem-slabosti

Opremita poročni prostor tako, da bo optimalen za vse goste

 

  • Če se bosta poročila zunaj se zna zgoditi, da bosta sama morala poskrbeti za vse poročne elemente, ki jih na poroki potrebujeta – od sedišč, miz, dekorative, ozvočenja, … A to seveda ni nujno slabost, če vam je organizacija v krvi, lahko to točno preselimo na seznam prednosti poroke na prostem 

 

  • Seveda, ne moremo mimo vremena. Poskrbita za dovolj sence v vročih poletnih dneh in za streho nad glavo, če se obetajo nevihte. V primeru, da je dež napovedan tekom celotnega dne imejta izdelan imejta plan B. 

 

  • Če bo vajina poroka stran od električnih napeljav, pomislita tudi na dotok električne enegije in na razsvetljavo, ko se bo naredila tema. 

 

  • V poletnem času so nadvse radi na porokah prisotni tudi komarji. 

 

Kako izbrati pravi prostor za poroko na prostem 

 

 

 

prostor-poroka-na-prostem

Opremita poročni prostor tako, da bo optimalen za vse goste.

 

So pri porokah na prostem kakšne omejitve?

 

Če prostor na katerem bi se želela poročiti ni uraden prostor za poroke, bo potrebno nekaj doplačila, v večini primerov 170 eur. V nasprotnem primeru pa je poroka oproščena poročnih taks. A vseeno, svetujem, da se o vseh dodatnih stroških posvetujeta na upravni enoti, saj se sama pravila nekoliko razlikujejo glede na lokacijo in občino. 

 

Glede na izbiro prostora bodita pozorna na sam dostop do lokacije – naj bo le ta urejen za vse goste poroke. 

 

Prostor za poroko na prostem izberita tudi glede na vajin stil poroke – in imejta v mislih, da bo dekoracija poroke lahko bolj zahtevna, kot če bi jo postavljali na že utečenih poročnih lokacijah.

 

Kdaj se bosta poročila? Vaju mogoče na tem mestu zanimajo poroke v Sloveniji v številkah? Recimo, kdaj se sklene največ zakonskih zvez? V mesecu juniju, je pravilen odgovor. V razmislek o tem, da bo mogoče v tem mesecu za vajino lokacijo več zanimanja, kot v marcu. 

 

Sicer pa, meja je nebo, kajne? Tako, da omejitve so tiste, ki iih imamo v glavi. Vse ostale pa lahko prilagodimo našim željam in potrebam. Tako je seveda tudi pri poroki na prostem. 

 

Kakšna je izbira prostorov za poročne lokacije na prostem v Sloveniji?

 

Bila je majhna. A je vse večja. 

Nekatere vam ponujajo vse, druge samo prostor, ki ga boste morali opremiti sami. Seznam je iz dneva v dan bolj obsežen. 

Preden pa se lotita iskanja – razmislita, kaj si želita vidva!