Prednosti, ki jih prinaša uporaba IPTV set top box naprav

Kakšne so prednosti, ki jih prinaša uporaba IPTV set top box naprav

Uspešna uporaba IPTV set top box naprav po vsem svetu je dokazala, koliko sodobni uporabniki tovrstne uporabe televizije cenijo prilagojene vsebine . Pametne televizije omogočajo, da so številni televizijski programi na voljo kadarkoli in kjerkoli.

Za razliko od “tradicionalne” televizije, internetna televizija nima nespremenljivih žanrov ali časovnih rež. To omogoča gledalcem popolno svobodo gledanja vsebin, ki jih želijo. S svobodo gledanja želene vsebine, uporaba IPTV set top box naprave ne ustvari samo enostranskega programiranje, pač pa zagotavlja storitve, ki skrbijo za posebne potrebe uporabnikov.

S tehnologijo, ki se nenehno razvija, novejši in boljši načini gledanja televizije zagotavljajo, da lahko gledate televizijo, kot jo želite in ko jo želite.

uporaba IPTV set top box naprav

Prednosti, ki jih prinaša uporaba IPTV set top box naprav so predvsem, da si lahko želene vsebine ogledamo kadarkoli in kjerkoli.

Prava vsebina ob pravem času

Optimizacija načina gledanja televizije je cilj ponudnikov IPTV. Želijo zagotoviti pravo vsebino za pravo osebo ob pravem času. Kot primer, ima Netflix v svojih naprednih algoritmih svetovni priporočilni sistem, ki uporabnikom omogoča osebno izkušnjo. To članom omogoča, da najdejo tudi vsebine, katerih se prej sploh niso zavedali.

Z vsakim članom, ki ima lastne okuse, se raznolikost interesov doseže prek specializirane storitve, ki ostalim uporabnikom priporoča podobno vsebino. Netflix zagotavlja več kot 1.000 ur vsebin, kar je idealno za vse ljubitelje filma in televizijskih oddaj, ki želijo, da so vse vsebine na voljo na enem mestu.

Prilagajanje

Uporaba IPTV set top box naprav omogoča prilagojene vsebine. To vam omogoča, da nadzorujete, kaj gledate, ob tem pa imate tudi možnost izbire glede načina gledanja. Za razliko od tradicionalnega televizorja, imate na voljo nekaj, kar vam omogoča prilagajanje. Možnost prilagojena vam prav tako pomaga nadzirati, koliko informacij dobite dnevno.

S tradicionalno televizijo ste prisiljeni gledati načrtovan program in oglaševanje, ki lahko obsega več ur vsebin, ki jih ne želite gledati. Prilagajanje pa pomeni, da gledate samo tisto, kar želite in se ne preobremenite z nepotrebnimi informacijami.

Nov koncept gledanja televizije

Storitve pretočnega prenosa, kot ga omogočata Netflix (1) in BBC iPlayer (2), predstavlja nov koncept gledanja, ki se imenuje “binge”. Prej ste morali na nove epizode in ponovitve počakati, da bi lahko gledali. Koncept “binge” pa vam omogoča, da sedete pred televizor in si ogledate toliko epizod in sezon, kot želite, kadar koli želite. Ta priročen način gledanja vsebin je postal priljubljen, saj vam in vašim ljubljenim omogoča ure in ure zabave. Vsebino, ki jo gledate, lahko začasno ustavite in s gledanjem nadaljujete, kadar koli želite!

Katere IPTV omrežne rešitve so najbolj iskane v Sloveniji?

V Sloveniji so med iptv omrežnimi rešitvami najbolj iskane:

  • ruckus wireless
  • ruckus 2825
  • sinhronizacija ruckus naprav
  • brezžični prenos tv signala
  • media flex in amis ruckus

Pri postavljanju omrežnih rešitev današnji izzivi izhajajo predvsem iz tega, da mora biti omrežna rešitev predvsem varna in zanesljiva, postavljena z majhnimi stroški ter omogočati majhne stroške upravljanja ter vzdrževanja, omogočati mora visoke obremenitve omrežja ter upoštevati, da bo se v prihodnosti v omrežje priključevalo vedno več povezanih naprav. V zvezi s kakovostnimi IPTV omrežnimi rešitvami, boste dodatne informacije našli na spletni strani S&T.