Prednosti spanja na spominski peni

Tukaj so opisane ključne prednosti spanja na spominski peni.

prednosti spanja na spominski peniGlede na to, da je ponudba raznovrstnih ležišč, na slovenskem trgu, v današnjem času, izjemno pestra in bogata, smo v tem prispevku pogledali bolj podrobno ležišča iz spominske pene. Še posebej, ker so različna ležišča s spominskimi penami, prisotna na vsakem koraku in praktično pri vseh ponudnikih ležišč, nas so zanimale prednosti spanja na spominski peni – napram spanju na drugih vrstah ležišč.

Prednosti spanja na spominski peni

Spominska pena je kakovosten material, ki je prišel v industrijo ležišč, iz ameriške nase, ko je bila spominska pena uporabljana v skafandrih za astronavte. Material, ki tvori spominsko peno, je namreč omogočal, da se je obleka astronavtov bistveno boljše odzivala na trenja človeka, hkrati pa se je spominska pena izkazala za tudi zelo trajen in zračen material.

Ne dolgo za tem, je spominsko peno, seveda pograbila industrija ležišč in vzmetnic in danes je zato spominska pena prisotna praktično v vsaki ponudbi ležišč, v kateri ponudniki vzmetnic in ležišč, želijo v celoti pokriti paleto možnosti najrazličnejših ležišč za svoje kupce.

4 glavne prednosti spanja na spominski peni si lahko ogledate tudi v videu: https://www.youtube.com/watch?v=Jz-qFEvFFfg

Seveda ne gre preveč dvomiti, da je glavna prednost spanja na spominski peni, ravno njena sposobnost, da se popolnoma prilagodi našemu telesu, v odvisnosti od pritiska telesa za spalno podlago. Naslednja prednost spominske pene je v tem, da preprečuje gibanje, kar pomeni, da bo vaš partner, če tudi vi sami spite nekoliko bolj nemirno, zraven vas, lahko spal povsem mirno, saj bo gibanje izključno omejeno na vaš del ležišča.

Naslednja prednost spominske pene je tudi udobnost, mehkost in trpežnost spominske pene.

Če spimo na spominski peni, smo lahko prepričani, da bo le ta, ostala vrsto let, kot nova, saj je spominski material izjemno trpežen, drugače ga niti ne bi uporabljali v vesoljskih programih in za zaščito astronavtov.

Je pa potrebno morebitne interesente za spominsko peno, vseeno obvestiti o tem, da je tudi med različnimi vrstami ležišč iz spominske pene, potrebno izbrati takšnega, ki ima material spominske pene bolj kakovosten.

Cenejši in manj kakovostni materiali za spominsko peno so pogosto manj uporabni, se zelo hitro obrabijo in tudi cefrajo se radi, medtem, ko jih vzdržujemo.

Sicer pa, če izberemo kakovostno spominsko peno, le ta ne zahteva veliko vzdrževanja.

Ključne besede za optimizacijo tega prispevka: Prednosti spanja na spominski peni