Strešna kritina – katere podatke potrebujemo za izračun kritine

V spodnjem zapisu pišemo na temo Strešna kritina- katere podatke potrebujemo za izračun kritine.

 

Strešna kritina sama po sebi

Strešna kritina je okras vsake strehe. Poznamo veliko vrsto strešnih kritin. Strešna kritina je narejena lahko iz različnih materialov. Ali so ti naravni ali pa iz umetne mase, oboji so za pravilno delovanje strehe enako pomembni.

Kakšno strešno kritino bomo izbrali je odvisno od kar nekaj pomembnih dejavnikov. Kot prvo začnimo z naklonom oziroma nagibom strehe. Vsaka kritina ne gre na vsak naklon. Še najbolj prilagodljiva je kovinska kritina, ki je primerna za naklone streh od 8 pa vse tja do 90 stopinj.

Pri odločitvi je pomembno razmisliti tudi o vremenskih razmerah katerim bo objekt izpostavljen. Tudi tu je kovinska kritina zelo prilagodljiva, saj je odporna na močan veter, na obilne padavine in odporna je tudi na potrese.

Potrebna je tudi vednost o strešni konstrukciji. Če streho prenavljate in ne želite menjati konstrukcije, je pravilna odločitev zopet strešna kritina iz kovine, saj je zelo lahka in se jo lahko montira tudi na že obstoječa ostrešja.

Poleg tega, pa se moramo odločiti še kakšno barvo in obliko bomo izbrali. Pločevinasta streha ima na voljo široko paleto barv in tudi oblik. Zagotovo zadovolji vse vrste okusov.

Preberite še: Strešna kritina in obrobe

Strešna kritina – katere podatke potrebujemo za izračun kritine

Pri podjetju Kritine Majde, je na voljo program, kjer si lahko izračunate, koliko kritine potrebujete za vašo streho. Pri tem pa boste potrebovali sledeče podatke:

Vedeti morate kakšne oblike je vaša streha – enokapnica, dvokapnica … Vedeti morate tudi kakšna je dolžina in širina vaše strehe.  Prav tako morate biti že odločeni katero obliko kritine boste izbrali in kakšna barva bo najbolj primerna za vašo streho.

Torej, odločili ste se za kovinsko kritino, zato imate na voljo tudi izbiro teh podatkov pri izračunu kritine. Obrobe, da ali ne; slemenjaki da ali ne;  filc in dostava, da ali ne.

Strešna kritina – katere podatke potrebujemo za izračun kritine

Oznake besedila: Strešna kritina – katere podatke potrebujemo za izračun kritine