Top 10 najboljših traktorskih znamk

Spletnih strani, na katerih so predstavljene najrazličnejše traktorske znamke, je na spletu ogromno.

Ena izmed takšnih, na kateri so predstavljene top traktorske znamke na svetu, je tudi Ranker.

Na njeni listi (na povezavi), pa boste opazili, da si vrstni red traktorjev, ki sodijo med top 10 najboljših traktorjev na svetu (glede na znamko traktorja), sledi tako:

  1. John Deere
  2. Massey Ferguson
  3. Case IH
  4. New Holland
  5. Fendt
  6. Caterpillar
  7. Deutz Fahr
  8. Ford
  9. Claas
  10. Kubota

tem pa sledijo še

McCormick
JCB
Valtra
Mahindra
Lamborghini
Agco
Landini
LS Tractors
MTZ
Sonalika
Steyr
Kiota
Ursus
Solis
itd…

Povejmo o top 10 znamkah nekaj več:

John Deere prihaja iz Amerike. Proizvaja kmetijske, gradbene in tudi gozdraske stroje, obenem pa še dizelske motorje in ostalo opremo za kmetijstvo. Podjetje se tudi na Forbsovi lestvici nahaja med top 500 podjetji na svetu (zadnja meritev 85. mesto).

Massey Ferguson spada v skupino AGCO in sodi med enega izmed največjih proizvajalcev traktorjev na svetu. Massey deluje na vseh mednarodnih trgih, najmočnejši pa je v Evropi, Ameriki, Afriki, nato pa še v Aziji in Avstraliji.

Case IH tudi prihaja iz Amwrike. Podjetje je mlado, za traktorsko branžo ustanovljeno razmeroma pozno (1984), lastniško pa sodi pod okrilje skupine Fiat.

New Holland ima sedežv Italiji, čeprav je bilo ustanovljeno v ZDA. New Holland ponuja traktorje, balirke, kombajne in nakladalnike. Slovenskega zastopnika boste našli na povezavi tukaj.

Fendt prihaja iz Nemčije. Proizvaja najelitnejše traktorje na svetu ter tudi ostale kmetijske stroje. Od leta 1997 je Fendt podružnica skupine AGCO. V Sloveniji je zastpnik za Fendt podjetje Interexport.

Caterpillar je iz Amerike, gre pa za zelo veliko korporacijo, ki proizvaja v osnovi gradbene stroje, tovornjake, buldožerje, traktorje, nakladalnike, plinske turbine in podobno. Caterpillar je zastopan po celem svetu.

Deutz Fahr prihaja iz Nemčije, proizvaja pa traktorje in sisteme za lasersko in natančno vodenje kmetijstva v kmetijskih strojih.

Ford ima ogromno modelov različnih traktorjev. Celoten seznam traktorjev Ford si lahko ogledate na tej povezavi.

Claas je nemški proizvajalec traktorjev, kombajnov in drugih kmetijskih strojev. Znan je predvsem po svojem modelu traktorja Arion, sicer pa sodi med enega največjih proizvajalcev kombajnov na svetu.

Kubota je bila ustanovljena v Ameriki in postala traktorska uspešnica praktično čez noč.

Top 10 najboljših traktorskih znamk

Nekdanji slovenski proizvajalec traktorjev Limb