Traktorski modelčki in igračke na sejmu Hannover

Vsi, ki smo se in se delno še vedno nahajamo v traktorski in kmetijski branži, seveda dobro vemo, da je eden izmed najpomembnejših dogodkov na svetu, največji sejem kmetijske mehanizacije na svetu, organiziran enkrat na leto in sicer v nemškem Hannovru. Imenuje se sejem Agritechica, sejem pa je organiziran praktično vsako drugo leto v jesenskih mesecih.

Tudi Limb traktor, takrat že pod novo znamko, se je enkrat udeležil tega sejma in sicer v hali, kjer se je zraven dveh modelov, nahajala tudi cela paleta traktorjev znane nemške firme Deutz.

Zanimivo je to, da so njihovi traktorji po barvi zelo podobni traktorjem Limb oz. Luxs, novejša traktorja Luxs pa sta bila tudi po dizajnu zelo podobna traktorjem Deutz.

Zato jih ni bilo malo, ki so na sejmu slovenske traktorje na sploh zamenjali s traktorji Deutz.

Deutz firma je ena največjih traktorskih firm na svetu, ki je svojo zgodovino začela pisati že leta 1864, ko je firmo ustaovil Nicolas August Otto. Firma se je takrat imenovala Eugen Laugen.

Po drugi svetovni vojni, okrog leta 1955 je ta ista firma že proizvedla na leto okrog 100.000 traktorjev, že deset let kasneje pa so se začeli ukvarjati še s proizvodnjo vseh ostalih kmetijskih strojev (npr. kombajni, ipd…)

Prva prava traktorska serija njihovih modelov se je začela 1968. 1978 leta pa so lansirali na trg njihovo verjetno najbolj poznano serijo traktorjev od moči 80 pa do 200 konec deutz dx.

Danes njihovi traktorji in program kmetijske mehanizacije, ki jo ponujajo, zajema zelo velik tržni delež, hkrati pa redno prejemajo največja priznanja in medalje za svoje delo in produkte.

Seveda k glavni dejavnosti izdelave in prodaje traktorjev sodi tudi cela vrsta spremljevalnih dejavnosti, sejmi in pa cela veriga distributerjev njihovih traktorjev po celem svetu.

Danes imajo celo npr. razvito prav posebno spletno trgovino, ki njihovim kupcem, pa tudi distributerjem omogoča, da si nakupijo celo vrsto dodatkov, ki spominjajo ali krepijo njihovo blagovno znamko. Sem sodijo:

  • oblačila in raznovrstni tekstili (kape, majice, delovni škornji, hlače, budne, delovni plašči, pasi, trenirke, posebej oblačila za ženske, za moške, za otroke,…)
  • pripomočki (ki se delijo na vsakodnevne npr. dežniki, rokovniki, obeski, broške in znamke, brivniki, sončna očala, torbice, noži, orodja,…)
  • igračke za otroke, kamor pa spadajo npr. vse vrste traktorskih modelov in kmetijskih strojev za otroke, prikolice, sestavljanke, daljnici, modelčki za zbirateljstvo in tako naprej.

Slikca teh je npr. predstavljena spodaj:

traktorski modelčki in igračke

Sicer pa so tudi ti modelčki že tako izpopolnjeni, da jih je mogoče upravljati s pomočjo daljinskih upravljalcev, s pravimi električnimi motorji in senzorskimi nastavitvami in ostalo.

Nekatere modele lahko dobite že v celoti sestavljene in se vaši otroci lahko z njimi preprosto igrajo, druge modele pa si lahko sami sestavite.

Tako lahko sami dokupite naprimer raznovrstne traktorske motorje, koračne motorje, električne motorje, krmilnike za motorje, upravljalce motorjev in daljince, ter tisti, ki so bolj vešči mehatronike, tudi krmilnike za različne vrste teh motorjev.

Krmilnik npr. koračnega motorja, ki je primeren na primer za takšno traktorsko igračo, je opisan v agleškem jeziku, npr. na strani, kjer se opisuje stepper motor driver.

Zanimivi traktorski modelčki in igračke so pa opisani tudi tu.