Turistične kmetije z bazenom

Turistične kmetije z bazenom za družine in podjetja

V tem članku za vas pripravljamo opis katere turistične kmetije z bazenom so najbolj prepoznavne in na katerih boste res našli svoj mir čas za sprostitev. Kmetije lahko obiščete kot družina ali pa podjetje za team building po Sloveniji.

Malo je stvari, ki nas bolj ponesejo nazaj v čas naših starih mam, kot je počitnikovanje na turistični kmetiji. Jutranje sonce, petelinji pozdrav ob šesti uri zjutraj in toplina sobe, kjer se počutimo prijetno in domače. Pogled skozi okno nam ponudi razgled nad prelepo krajino, igra kravjih zvoncev, mukanje in svež zrak (kateri ima občasno tudi dodatno vonjavo) pa nas spomni, da smo se zbudili v pravljico. Tu čas teče počasneje, delo je garaško, člani družin, ki z domačijami upravljajo pa imajo na obrazih vseeno izrisane najbolj iskrene nasmehe.

Obisk turistične kmetije z bazenom je zanimiv v vseh letnih časih. Trenutek ko stopimo skozi vrata kmečke izbe pomeni vstop v zgodbo, ki jo hote ali nehote ustvarjamo tudi sami. V tesnem stiku z naravo, s kmečkimi ljudmi in z njihovo kulturo, modrostnimi, šegami in običaji. se lahko sprostite in ponovno začutite sami sebe. Lahko gre za večdnevni obisk, lahko pa so to preprosti enodnevni izleti, med katerimi si boste napolnili baterije. Podjetja, lahko kmetije uporabijo tudi za poslovni dogodek, na kmetiji imajo lahko tako seminar, kot odlično kulinariko.

Turistične kmetije z bazenom so priljubljena izbira med turisti, ki iščejo oddih v naravi, obenem pa želijo uživati v plavanju in osvežitvi. Takšne kmetije ponujajo idealno kombinacijo aktivnosti na prostem, sprostitve in uživanja v dobri hrani. Lokacija teh kmetij je v večini primerov odmaknjena od mestnega utripa, nudi fantastične razglede in je obdana z naravo.  Na kmečkih turizmih vam nikdar ne bo dolgčas. Aktivnosti, ki jih nudijo so raznovrstne, tipične pa so predvsem aktivnosti na prostem, kot so sprehodi, kolesarjenje, jahanje konjev, ribolov ali pikniki. Ponekod ponujajo tudi lokostrelstvo in pa seveda degustacije ob katerih zapojejo brbončice.

Kmečki turizmi v Sloveniji so poznani po preprostih ljudeh, domačnosti in dobri, lokalno pridelani hrani. Domač kruh, jajca, tudi sir in klobase in vse ob čemer se človeku pocedijo sline med zajtrkom. To so specialitete, ki jih nudijo kmetije in teh je po navadi v izobilju. Redki so korenjaki, ki zmorejo vase spraviti vse, kar jim na krožnik prinesejo iz kuhinje… Kmetije so v vseh pokrajinah, od Prekmurje, Kamniško – Savinjskih Alp, do Primorske.

Turistična kmetija z bazenom Domačija Firbas

Ena izmed takih turističnih kmetih, kjer človek po večerji stežka vstane s stola je Domačija Firbas. Ta se nahaja nekaj minut s pomurske avtoceste, kamor se po dobro označeni poti pripeljemo na čudovito lokacijo s prelepimi razgledi. Domačija ima veliko prostora, primerna je tako za poslovne skupine ki organizirajo team building program kot zasebne skupine, z odlično kulinariko in široko ponudbo. Sem spada edinstvena izkušnja s spanjem na seniku, ali pa glamurozno kampiranje na urejenem prostoru za domačijo. Z bazenom seveda. Bolj pogumni se lahko lotijo tudi kmečkih opravil, medtem ko se tisti, ki so prišli po sprostitev lahko namakajo v orjaških čebrih vode in se na ta način prepustijo svojim mislim. Kot zanimivost naj povemo, da je bila domačija Firbas najbolj obiskan kmečki turizem v času Covida, ko smo Slovenci domači turizem spodbujali z uporabo turističnih voucherjev.

Turistične kmetije z bazenom
Turistične kmetije z bazenom

Turistična Kmetija z bazenom Želinc

Turistična Kmetija Želinc se nahaja ob sotočju reke Cerknice in Idrijce. Lokacija je odmaknjena v prelepo naravo in nudi pravo zatočišče pred hrupom, namesto katerega poslušamo žuborenje ptic. Na kmetiji živi tako zimski kot letni turizem. V času zime, vam lahko služi kot idealno gnezdo med vašim smučanjem na smučišču Cerkno. To je z avtom oddaljeno 15 minut in kot gorski center, destinaciji nudi celo paleto tako zimskih kot letnih aktivnosti. Na turistični kmetiji v poletnem času lahko v bazenu uživamo kar na kmetiji. Za dodatno sprostitev poskrbi tudi mini wellness ponudba, kjer se lahko sprostite v savni, ali pa telo pregrejete v Whirpool bazenu.

Turistična Kmetija z bazenom Valentinčič

Turistična kmetija Valentinčič se nahaja v deželi vinarjev oziroma v slovenski Toscani – v Goriških Brdih. Le ta slovijo po svojih čudovitih gričih, super kulinariki in vrhunskih vinih. Družina Valentinčič že vrsto let skrbi za svojo kmetijo, na kateri je degustacija vrhunskega vina del ponudbe, ki je skorajda obvezen. Poleg vina pridelujejo tudi oljčno olje, ki po kvaliteti ne zaostaja za vinom.

Je idealna lokacija za goste, ki si želijo pobegniti v idilično okolje Goriških Brd. Tem ponujajo udobne sobe in apartmaje, ki imajo sodobno opremo in vse potrebno za udobno bivanje. Starejši se lahko sprostijo na travnatih površinah ali na prelepi terasi, medtem ko se otroci in ostali zabavajo ob bazenu. Za starejše je na voljo tudi prenovljen wellness s 4 različnimi savnami in Solno sobo.

Turistična kmetija
Turistična kmetija

Turistična kmetija Škerlj

Turistična kmetija Škerlj se nahaja v deželi terana, pršuta in burje, ki daje celotni destinaciji Kras poseben pečat. Kraške planote, jame in brezna skupaj s kamnitimi ulicami, dajejo destinaciji posebno dušo in identiteto, kakšne ne najdemo nikjer drugje.

Značilno kraško dvorišče najdemo tudi pri Škerljevih. Kamnita arhitektura Krasa, ki navdušuje obiskovalce od blizu in daleč je tako prisotna tudi tu.  Na kmetiji gostje lahko spoznavajo suhomesnate specialitete kot so pršut, panceta in klobase in ob tem okušajo edinstveni teran. Gostje si lahko sposodijo kolo in se z njim odpeljejo do Škocjanskih jam, Lipice ali vasice Lokev. Možno je spoznavanje kmečkih opravil, otroci pa si lahko ogledajo vse živali, ki so na kmetiji pa naj bodo to prašiči, zajci ali kokoši. Poskrbljeno je tudi za starejše, ki lahko uživajo tako v savni kot v zunanjem bazenu.

Domačija Metul

Metulovo domačijo je težko zgrešiti, saj se nahaja le streljaj od glavne ceste v Lučah, kjer nas na koncu poti čaka prečudovita Logarska dolina. Leži sredi travnikov, z nje pa pogled seže na gorniško vasico Luče in okoliške Kamniško-Savinjske Alpe. Hišna specialiteta je Zgornjesavinjski želodec oziroma po domače (Savinjski Želo`c), poleg tega pa znajo pri hiši goste razvajati tudi s štruklji, žlinkrofom in maslovnikom. V tej vasici pod Alpami, vina ne pridelujejo, zato pa so domačini toliko bolj podkovani v kuhanju domačega žganja, ki kar kliče po degustaciji.

Domačija absolutno spada v kategorijo »Turistična kmetija z bazenom«, saj ima le tega prekrasen urejenega in obdanega z veliko teraso. Je eden redkih, ki je ogrevan, ima pa tudi premično bazensko streho. Tako se lahko kopate tudi takrat ko pada dež. Na terasi so na voljo ležalniki in senčniki.

turistična kmetija z bazenom
turistična kmetija z bazenom

Šenkova Domačija

Šenkova domačija leži na v osrčju Jezerskega s prelepim pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe. Je lep primer tradicionalne alpske arhitekture, sama domačija pa ponuja več možnosti za preživljanje dopusta. Naj sicer omenimo, da ta turistična kmetija ne nudi bazena, ima pa lepo urejene prostore za wellness.

Ima tudi prenovljeno »Staro hišo«, ki je bila glavna stavba na kmetiji že od leta 1517, od leta 1949 pa je zavarovana kot kulturni spomenik. Šenkova domačija je živahna tako pozimi kot poleti. Vasica Jezersko je v zimskih mesecih pribežališče tistih, ki v dolini pogrešajo sneg Jezersko je zaradi svoje nadmorske višine večkrat obdarjeno s pošiljkami belih snežink, kot naselja v dolini. Drsanje, sankanje in tek na smučeh po vrhunsko urejenih progah, so tako glavne zimske aktivnosti, ki se odvijajo na tej destinaciji. V poletnih mesecih je Jezersko raj za pohodnike, kolesarje in alpiniste, obiskovalci pa lahko uživajo tudi v spoznavanju zanimivih krajev, kot so Češka koča, Planšarsko jezero in druge znamenitosti v okolici. Šenkova domačija je zanimiva tudi za poslovni segment, saj lahko zelene poljane z nekaj domišljije in opreme spremenite v čudovit prostor za kongrese in seminarje/kjer se lahko odvijajo kongresi in seminarji.

Za kulinariko je poskrbljeno v kuhinji Šenkove domačije, kjer se pripravlja dnevno svež kruh. Hkrati je domačija pravo mesto za okušanje tradicionalnih slovenskih jedi kot so kranjska klobasa, jota in ričet.

Podpirajmo domače okolje

Turistične kmetije imajo posebno mesto v slovenskem življenju in v slovenskem turizmu. Domačnost, preprostost in prijazni ljudje pišejo neverjetno zgodbo, katera umiri natrpan življenjski ritem. Preživljanje dopusta je povsem drugačno od bivanja v hotelih, lokacije so umaknjene in urejene, vzdušje pa je pravi balzam za dušo.

Za pridih luksuza vsaka opisana turistična kmetija z bazenom, ki je opisana v tem članku, saj gostom nudi nekaj več, sama storitev pa nikakor ne izostaja. Dobra hrana, kultura in iskreni ljudje so vodilo, ki se drži slovenskih kmetij, pa naj bodo te turistične ali pa navadne.

Preverite še naslednji zanimiv blog; Piknik prostori v Sloveniji