Urejanje okolice

Imate okoli hiše neurejeno okolico in bi to radi spremenili, pa sploh neveste kje bi začeli. Premisliti je potrebno kaj vse imate v vaši okolici, in katera orodja bi potrebovali za njihovo urejanje. Oziroma če mislite kdaj saditi drevesa ter grmičevje okoli vašega doma, je potrebno pomisliti tudi na to.

Čas

Če do sedaj niste veliko urejali vaše okolice, vam bo to sprva vzelo kar veliko časa, ker je potrebno postoriti veliko stvari. Pograbiti listje, popleti travo če hočete, da izgleda lepo in urejeno, razmišljate lahko tudi o posaditvi cipres okoli vaše trave, kar bistveno polepša izgled in vam poda dodatno zasebnost. Ko ciprese zrastejo, se skozi njih ne vidi nič, če so zraščene pravilno.

Orodje

Za obdelavo vaše okolice potrebujete več orodja, kot si morda mislite. Pod orodje spada vse od preprostih lopatk, grabelj, pa tudi do večje vrtne kosilnice. Odvisno od obdelovalne površin in zahtevnosti. Za pometanje okoli hiše potrebujete metlo, za obrezovanje raznih rastlin in dreves potrebujete različne vrste škarij, za košnjo okoli hiše vrtna kosilnica pride prav, ki je primerno velika vaši trati, da vam košnja ne vzame preveliko časa. Nikakor pa ne smemo pozabiti na ustrezno varnost, da se ne poškodujemo, čeprav izgledajo vrtna opravila zelo enostavna, se nam lahko v trenutku nekaj pripeti zato je varnostna oprema nujna.

Ko uredite osnove

Ko boste vse osnovne stvari postorili in boste z izgledom zadovoljni, lahko popestrite vašo okolico z različnimi fontanami terasami, kamni,… Če imate dovolj prostora lahko postavite letni vrt z naravno senco. Potrebno pa je paziti, da ne boste pretiravali, saj lahko na koncu to izgleda preveč nakopičeno in ponovno vaša okolica ne bo več izgledala privlačno.