Za otroke – Prihod dedka Mraza s traktorjem

Eden izmed nepromocijskih, a vendar zelo prijetnih dogodkov, ki so se odvijali v podjetju slovenskega traktorja, je bil tudi vsakoletni obisk dedka Mraza, ki se je prva leta na prizorišče dogodka (to je v upravne in pisarniške prostore uprave proizvodnje slovenskega traktorja), pripeljal kar s slovesnkim traktorjem Limb.

Otroci staršev pretežno zaposlenih tako v proizvodnji kot tudi v drugih službah slovenskega traktorja, so tako enkrat letno imeli priložnost srečati tudi dedka Mraza, ki je s slovenskim traktorjem pripeljal polno vrečo daril za najmaljše, v skupnih prostorih uprave slovenskega traktorja pa je potekala najprej krajša slovesnost, lutkovna predstava, na koncu pa še razdeljevanje daril in obisk samega dedka Mraza.

Otroci so nato ta darila odnesli s seboj domov in jih pospravili v svoje otroške sobe.

Ta prireditev je od začetka same proizvodne slovenskega traktorja, dejansko potekala tradicionalno vrsto let oziroma vsa leta zapored, odkar je proizvodnja slovenskega traktorja potekala na Ptuju, tradicijo pa so zaposleni (sicer že v okrnjeni sestavi) nadaljevali tudi takrat, ko je s podjetjem že kazalo zelo slabo in, ko so morali zapustiti prostore na Ptuju in se preseliti v Maribor na območje nekdanjega Tama.

Po tem, ko se je preostanek zaposlenih preselil v Maribor je prireditev za otroke zgledala še vedno enako, tako, da otroci niso bili prav nič prikrajšani za prvoletne obiske dedka Mraza še na Ptuju.

prihod dedka mraza s traktorjem

Prihod dedka mraza s traktorjem – tako to delajo pri John Deeru.

Tudi v Mariboru je uvodnemu nagovoru vodilnih, kratki svečanosti in igri, sledilo najprej skupno druženje in zabava, temu pa je na koncu dedek Mraz kar iz proizvodne hale s traktorjem pripeljal darila v velikih vrečah.

Darila za otroke v Mariboru niso bila prav nič manjša, čeprav so bila to zadnja leta, ko se je v slovenskem prostoru proizvajal slovenski traktor.

Po končani slovesnosti so otroki imeli tudi možnost sesti v sam traktor in se pod mentorstvom pooblaščenega serviserja in vodje proizvodnje traktorjev v Mariboru, imeli celo možnost s traktorjem peljati en okrog okrog proizvodne hale.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je to bilo za otroke prvovrstno presenečenje, razburjenje in verjetno dogodek, ki si ga je marsikdo še dolgo vtisnil v spomin.

Zanimiv video o vožnji dedka Mraza s traktorjem je tudi na spodnjem posnetku: