Dišeča naravna kozmetika

Spodaj je opisana dišeča naravna kozmetika.

DIŠEČA NARAVNA KOZMETIKA IN SESTAVINE

Tudi, če niste noben strokovnjak, ko gre za sestavine je dobro, da vedno preberite INCI-oziroma seznam sestavin. Ta seznam vam bo povedal kako je izdelke sestavljen. Naj vam povem na katere sestavine morate biti pozorni, saj vaši koži izredno koristijo. To so naravne sestavine aloe vera, jojoba olje, karitejevo maslo, arganovo olje in breza.  Te sestavine so hkrati tudi najbolj pogoste v izdelkih za nego kože. Mimogrede osebno menim da je smešno, kako se v kozmetiki  vedno oglašuje, da izdelek vsebuje specifične sestavine rastlin, vendar ko pogledaš na INCI-seznam, je ta dejansko navedena na samem koncu. To pomeni, da izdelek v resnici ne vsebujejo veliko količino te naravne sestavine kot jo oglašuje. Pri naravni kozmetiki je drugače – oglašujejo se tiste sestavine, ki so pravzaprav prve na seznamu. Kar pomeni, da je izdelek res vsebuje tisto, kar oglašuje.

 

KAJ PA LOSJONI IN KREME?

DIŠEČA naravna kozmetika

V losjonih in kremah za telo ne gre samo za sestavine – tu je tudi pomembno kako se izdelek obnaša na vaši koži. Kakšen je občutek, ko jo nanašate na kožo? Se hitro vpije? Je koža lepo gladka po tem? S sintetično kozmetiko občutek je ponavadi zelo lep – silikoni, prinašajo posebno gladkost  na koži. Ena od stvari, ki nekako loči sintetično in naravno kozmetiko je občutek na koži. Vendar tudi tu naravna kozmetična industrija napreduje ves čas in lahko je odkrili naravno znamko, kjer se izdelki za telo izjemno dobro nanašajo na kožo on hitro vpijejo.

Mislim, da je dišeča naravna kozmetika je naredila velik korak naprej. Ljudje uporabljajo čedalje več naravne kozmetike po svetu in razlike med sintetično in naravno (po učinku) skoraj ni. Mi bi radi slišali vaše misli na to temo – ali uporabljate naravno kozmetiko in ali vam je ljubša sintetična? Zakaj?

Preverite še: Lepota in zdravje

NAŠE OKOLJE JE POMEMBNO

Na koncu največji razlog zaradi katerega morate začeti uporabljati naravne izdelke je naše okolje. Naravni izdelki ne bremenijo našega planeta toliko kot ostali. Po svetu je veliko mikro plastike največ od tega pristane v naša mora in reke ter kasneje tudi v naši hrani. Kreme za zaščito pred soncem so ena najbolj onesnažujočih proizvodov, kadar gre za okolje. Čeprav moram priznati, da obstaja velika razlika med sintetičnimi in naravnimi kremami za zaščito pred soncem . Ampak, če sem preverite dejstva, naravno zaščito pred soncem je boljša od sintetičnih z kar 10-0. Naravno zaščito lahko dosežete tudi samo z kakavovim ali kokosovim maslom.