Krčne žile – naravna kozmetika in ognjičeva krema

Do pred pol leta nisem vedel, da so krčne žile tudi moja težava. Eden od razlogov, zakaj za lajšanje težav redno uporabljam naravne preparate, je tudi moje prepričanje, da mi bo pomagal rešiti ali vsaj omejiti težave s krčnim žilami.

Krčne žile sedaj zdravim in nekaj zelo spodbudnih rezultatov sem že opazil

Zadnje leto sem vsak dan opazoval svoj gleženj. Bil je modrikast, včasih srbeč in vroč. Prepričan sem bil, da je to kakšna stara športna poškodba, ki nekoliko nagaja ali pa so mogoče krivi čevlji oz. oblika mojega stopala.

Kupil sem si po meri narejene anatomske vložke (za 100 eur) in jih redno nosil, stanje pa se je le slabšalo. Zmeraj pogosteje sem čutil težke noge, napetost v nožnih mišicah včasih ponoči nisem mogel zaspati do zdravnika pa nisem šel. Napaka.

krčne žile

Krčne žile – prikaz primera (vir fotografije Wikipedia)

Zacelila se mi je venska razjeda

Prišlo je celo tako daleč, da se mi je naredila majhna ranica (razjeda), ki se ni celila. Naredila se mi je krasta, vendar se ni zacelila niti po 2-h mesecih.

Pred kakšnim tednom pa sem po tuširanju odstranil vrhnji del kraste in mesto direktno namazal z ognjičevo kremo. Že po nekaj dneh mazanja 1 x ali 2 x dnevno sem opazil močno izboljšanje. Sedaj se mi je razjeda popolnoma zacelila. V zadnjih 3 mesecih, od kar jo vsakodnevno uporabljam, tudi manjkrat čutim težke noge.

S kolegico, ki jo tudi uporablja, smo klepetali ob kavi in je beseda nanesla tudi na krčne žile. Tudi sama je opazila, da ima bistveno manj težav odkar jo redno uporablja. Še posebej je vesela, ker ponoči skoraj ne čuti več nemirnih nog in zategovanja mišic ter lahko normalno zaspi.

Če so krne žile tudi vaša težava, vam svetujem:
– gibajte se (vsak dan hodite vsaj 2 km, kolesarite)
– če v službi veliko sedite, gibajte z nogami
– hladite prizadeta mesta
– masirajte noge in uporabljajte tudi druge kreme
– pojdite k zdravniku

Priporočamo tudi: Pomen beljakovin pri hujšanju