Gnojila Biobizz za indoor in outdoor gojenje rastlin in njihova uporaba

V današnjem članku vam predstavljamo gnojila Biobizz za indoor in outdoor gojenje rastlin. Biobizz gnojila so zelo kakovostna gnojila, katera zagotavljajo preprosto uporabo in velik pridelek. Razdeljena so po namenu uporabe in jih lahko uporabljamo skoraj vsa istočasno ali posamezno. Gnojila Biobizz so 100% organskega, torej ekološkega izvora in so primerna za ekološko vzgojo rastlin.

Gnojila Biobizz – predstavitev gnojil za bujno rast rastlinGnojila Biobizz

Proizvajalec Biobizz ponuja 3 tipe gnojil za bujno rast in cvetenje rastlin. Gnojila so namenjena fazi rasti rastlin ter fazi cvetenja rastlin. Prvi dve gnojili, sta v resnici med sabo precej podobni, saj vsebujeta hranila za fazo rasti. Tretje gnojilo je gnojilo za fazo cvetenja in rastlinam nudi hranila potrebna v cvetenju. Gnojila Biobizz pa imajo nekaj specifik in sicer uporabljajo se skozi celotno življenje rastlin.

Gnojilo Bio Grow je organsko gnojilo narejeno iz ekstrakta nizozemske sladkorne pese. Sladkorji in škrob so obdelani še z encimi, da se razgradijo v glukozo. Tako skupaj z ostalimi hranili, nudijo hrano za mikroorganizme v zemlji. (1)

Gnojilo Fish Mix je prav tako organsko gnojilo, narejeno na osnovi ribje emulzije iz severnih morij. Dodan mu je tudi ekstrakt sladkorne pese. Ta sestava blagodejno vpliva na razvoj mikroorganizmov v kateremkoli substratu ali kokosovih vlaknih. Lahko ga uporabljamo od začetka gojenja pa vse do konca cvetenja rastlin. Z njim lahko rastline zalivamo, ali pa ga škropimo po listih. (2)

Gnojilo Bio Bloom je ekološko gnojilo, namenjeno fazi cvetenja rastlin za večje in debelejše cvetove in boljši vonj. Poleg idealnega NPK razmerja hranil vsebuje tudi encime in aminokisline za zdrav razvoj mikro-flore v zemlji. Dodani pa so mu tudi elementi v sledovih ter rastlinski hormoni, za zdrav razvoj gojenjih rastlin. Fosfor in kalij, ki se nahajata v gnojilu poskrbita za bujen razvoj novih cvetov. Kalij pa poleg tega tudi omogoča rastlini da bolje sledi spremembi noči in dneva, ter pospeši začetek cvetenja. (3)

Zelo pogosto se kupci Biobizz gnojil zanimajo tudi za gnojilo Top Max.

Uporaba gnojila Biobizz glede na fazo rasti rastlin

Bio Grow in Fish Mix začnemo uporabljati v fazi rasti ali vegetativni fazi rastlin. Lahko jih med sabo tudi zamenjamo tako da v fazi rasti uporabljamo Fish Mix. Ko pa rastline preidejo v fazo cvetenja zamenjamo Fish Mix z Bio Grow gnojilom. Poleg tega pa v fazi cvetenja, začnemo dodajat Bio Bloom gnojilo za cvetenje. V slabo pognojeni zemlji dodajamo vsakega gnojila po 4 ml na 1 l vode. V dobro pognojeni zemlji pa pol manj, torej 2 ml na 1 l vode. Pred dodajanjem drugega gnojila Biobizz je mešanico potrebno dobro pretresti. Uporabo Biobizz gnojil je najbolje izvajati po Biobizz tabeli gojenja – nutrient schedule. (4)