Indijski trpotec za zdravo prebavo in hujšanje

Vlaknine so za našo prebavo izjemnega pomena, zato je tu objava indijski trpotec za zdravo prebavo in tudi za zdravo hujšanje. Indijski trpotec ali psyllium je živilo polno vodotopnih vlaknin, za katero, že ime pove, da izvira iz Indije. Najdemo ga tudi v Pakistanu in Iranu, kjer imajo danes velike nasade indijskega trpotca. Indijski trpotec za zdravo prebavo

Ker čisti črevesje je Indijski trpotec za zdravo prebavo nujen pripomoček, hkrati pa odlična pomoč tudi pri hujšanju. Poleg tega, pa je indijski trpotec tudi nadvse primeren za reguliranje ravni sladkorja in holesterola.

Povdariti je potrebno, da pri uporabo psiliuma, pazimo da pijemo dovolj vode, saj je le ta nujno potrebna za uspeh celotnega procesa čiščenja.

Mnogo ljudi tudi ne ve, da je indijski trpotec za zdravo hujšanje v resnici prebiotik. Probiotiki so snovi, katere omogočajo dobrim bakterijam (probiotikom) da se dobro razvijajo, saj so hrana za njih.

Indijski trpotec za zdravo prebavo

Za namene hujšanja in čiščenja črevesja, uporabljamo luščine semen, katera ob stiku z vodo nabreknejo. Ob temu nastane sluzasta snov, katera ima zelo velik volumen. Ko ta napihnjena sluz potuje skozi črevesje, rahlo drgne ob stene in tako odnaša ostanke, ki so na črevesju. Prav to pa zagotavlja, da črevesje postaja bolj gibljivo in se pospeši prebava. Hkrati pa se naše črevesje na ta način tudi očisti. Ta želatinasta sluz dobesedno veže nase strupene snovi, ki zastajajo v črevesju, ter ga očisti tudi na ta način.

Indijski trpotec za zdravo prebavo in hujšanje

 

 

 

Čiščenje črevesja, ki ga opravi sluz indijskega trpotca ustvari idealne pogoje za rast in razvoj za črevesje dobrih bakterij. Poleg tega pa ustvari slabe pogoje za napredovanje določenih obolenj kot npr. kandido. (1)

Ob jemanju indijskega trpotca za zdravo prebavo priporočamo tudi jemanje MSM v prahu, saj tudi MSM ureja prebavo.

Indijski trpotec za zdravo hujšanje

Redna prebava je prvi predpogoj za zdravo hujšanje, saj mora prebava delovati dobro, če se želimo podati na pot hujšanja. Drugače efekti ne bodo taki kot ste jih želeli. Zastajanje toksinov in hrane v črevesju, le dodatno obremenjuje naše telo. Zaprtje je velik sovražnik zdravega črevesja in prav tako zdravega hujšanja. Zaprtje ali zapeka je znak pomanjkanja vlaknin in / ali vode v našem blatu.

Redno zaprtje, lahko pripelje tudi do nastanka hemoroidov, ker staro blato pritiska na črevo in ne dovoli normalnega pretoka krvi. Indijski trpotec za zdravo prebavo in hujšanje, je nepogrešljiv pripomoček pri hujšanju. (2)