Kakšno barvo posteljnine izbrati, glede na našo osebnost?

kakšno barvo posteljnine izbratiUreditev našega bivalnega prostora, veliko pove o naši osebnosti. Spalnica je intimen prostor, ki ga moramo urediti še posebej skrbno in z občutkom. Za sproščen spanec je pomembno, kakšno posteljo izberemo, pohištvo in razsvetljavo.  Vendar, ali je vseeno, kakšno barvo posteljnine izbrati?

Seveda ne! Od, tega, s kakšnimi barvami se bomo obdali, je lahko močno odvisno tudi naše počutje. Pri izbiri posteljnine seveda najprej preverimo iz kakšnega materiala je narejena, pomembna je tudi velikost, a naslednja pomembna izbira je prav gotovo barva.

Kakšno barvo posteljnine izbrati, da bomo mirno in sproščeno spali?

Ko opremljamo spalnico, je zelo pomembno kakšno barvo bomo izbrali. Pohištvo, zavese, posteljnina…vse moramo izbrati barvno skladno in tako, da se bomo v prostoru dobro počutili. Barve imajo čudno moč na naše čute. Z njimi se lahko izražamo, lahko pa tudi podzavestno kažemo, kakšni želimo biti.

najboljša posteljnina

Pri izbiri posteljnine si lahko pomagamo z mnogimi nasveti, ki nam jih ponujajo razni strokovnjaki za urejanje bivalnih prostorov. Pomagamo si lahko tudi z feng shui nasveti, ali z nasveti iz sveta astrologije in horoskopa. Barve, ki so nam všeč, o nas veliko povedo.

Posteljnina v rdeči barvi

Posteljnina v rdeči barvi, nas podzavestno vedno spomni na strast in ljubezen. Če imamo v spalnici posteljnino v rdeči barvi, bi prav gotovo radi naredili vtis. Ženske najbolj pritegne rdeča barva, ko imajo menstruacijo.

posteljnina rdeče barve

Vsekakor je rdeča barva, pozitivna in močna barva. Z rdečo barvo povezujemo samozavestne in dinamične ljudi. Zato, če želimo in nam je všeč, si brez slabe vesti, privoščimo posteljnino v rdeči barvi.

Oranžna posteljnina

Če stopimo v spalnico ljudi, ki je opremljena v oranžnih odtenkih, potem vemo da je to prostor, kjer prebivajo topli, veseli in odprti ljudje. Običajno so ti ljudje dobri gostitelji in večno optimistični.

Če si omislimo posteljnino v oranžni barvi, bo mogoče kdo rekel, da smo nastopaški in hočemo biti v središču pozornosti. Mogoče res, a vseeno je to topla in prijazna barva, čeprav jo pripisujejo ljudem, ki ne želijo biti v zakonski vezi. (1)

Izbira bele posteljnine

Bela posteljnina je verjetno najbolj pogosta v naših spalnicah. Verjetno je to bolj navada iz starih časov, kot pa naše resnično izražanje. Strokovnjaki vedo povedati, da bela posteljnina kaže na natančne in perfekcionistične ljudi, ki radi živijo v izredno čistem okolju.

posteljnina bela

To seveda ni nič slabega, zato kupimo belo posteljnino in mogoče bodo prijatelji o nas rekli, da smo pozitivni, diskretni in zelo natančni. Lahko pa si kupimo belo posteljnino in si želimo, da bi takšni postali. (2)