Ko iščemo ustrezen pisarniški stol

Spodaj smo pripravili nasvete, ki nosijo naslov Ko iščemo ustrezen pisarniški stol. Zagotovo bodo prav prišli tako tistim, ki iščete in kupujete ustrezen stol za domačo pisarno, kot tudi tiste, ki iščete pisarniške stole za opremljanje svojih poslovnih prostorov in pisarn.

Pisarniški stoli se sicer po svoji naravi vedno ločijo na osnovne stole (imenujemo jih tudi basic pisarniški stoli), obstajajo pa tudi stoli za pisarne, ki imajo napredne funckije, ergonomsko obliko in druge dodatke, ki ceno pisarniškega stola, samo še podraži.

Hkrati je pisarniški stol mogoče kupiti samo preko spleta ali pa, pri nekaterih ponudnikih opreme za pisarne, tudi samo v fizičnih trgovinah. Med najbolj znane ponudnike pisarniških stolov pa sicer sodijo blagovne znamke Jysk, lesnina, harvey norman in podobni.

Ko iščemo ustrezen pisarniški stol

Če več ur recimo sedite za pisalno računalniško mizo, potem bo najbolj primeren stol za vas kar računalniški pisarniški stol, ki pa ga bomo kupili in izbrali tako, da bo ne samo funkcionalno, temveč tudi estetsko sovpadal z ostalim pohištvom, ki ga imamo namen razporediti po pisarni in s katerim imamo namen opremiti našo pisarno.

Cena pisarniških stolov se sicer začne že pri okrog 50€ in parej, odvisno od funkcionalnosti in izdelave, pa cena pisarniškega stola lahko poskoči tudi čez 200€, še posebej, če je v njegovo izdelavo vključen še material kot je usnje, aluminij in inoks.

Najcenejši pisarniški stoli so izdelani iz plastike, plastično pa je tudi hrbtišče samih stolov. Bolj moderni pisarniški stoli imajo danes usnje v beli barvi, povišan in visok hrbtni del ter tudi naslon za roke. Malenkost cenejša je izvedba pisarniškega stola iz umetnega usnja.

Ko iščemo ustrezen pisarniški stol, lahko izbiramo tudi takšne, ki imajo sedišče izdelano iz spominske pene, a ti stoli že sodijo v zgornji rang dobrih stolov za pisarne, kljužno pri nakupu pisarniškega stola pa je, da gledamo nanj kot na investicijo v zdravje, posledično pa v bolj učinkovito in dlje časa, trajajoče, neumorno delo v pisarni.

Besede: Ko iščemo ustrezen pisarniški stol