Možnosti uporabe IPTV – 5 razlogov za uporabo internetne televizije 

Možnosti uporabe IPTV – 5 razlogov za uporabo internetne televizije 

Ker IPTV pridobiva na zagonu in postaja številka ena v digitalni medijski tehnologiji, je preprosto podcenjevati, kako dragocena je postala v različnih delih družbe. Internetni televizijski sprejemniki so vse okrog nas in običajno tega sploh ne opazimo in poznamo. Mnogi se že zavedajo možnosti uporabe IPTV in da internetna televizija, kot je na primer Netflix* ali BBC iPlayer* in izkoriščajo to pomembno tehnologijo.

Tukaj bomo razpravljali o petih odličnih načinih in možnosti uporabe IPTV. IPTV se lahko uporablja v številnih popolnoma različnih sektorjih:

1. Izobraževanje
možnosti uporabe iptv

Večina se še ne zaveda vseh možnosti uporabe IPTV.

Z uporabo vnaprej nameščenih omrežij, lahko video medije in televizijo, preprosto preko internetnega omrežja prenesete v vsak računalniški sistem v omrežju. Lokalne in tuje televizijske postaje, so na voljo kot pomoč tudi učiteljem. Učitelji lahko tak sistem uporabljajo, da jim pomagajo razvijati načrte učnih vsebin z bogatimi avdiovizualnimi informacijami in dejstvi, ki so jim na voljo. Šolske in osebne kanale lahko uporabljajo za predvajanje DVD-jev, digitalnih fotoaparatov ali videorekorderjev.

2. Zdravstveno varstvo

Številne bolnišnice upravljajo IPTV omrežne sisteme za zagotavljanje izjemne digitalne televizije. Omogoča uporabo televizije na posameznih monitorjih v sobah bolnikov, sprejemnicah, restavracijah in konferenčnih prostorih. Pomembno je, da pacienti lahko uživajo tudi ob popolnem nadzoru nad vsemi digitalnimi mediji, kar iz bolnišnične posteljo. Vse to omogoča, da se vzpostavi boljše okolje na vseh bolnišničnih oddelkih.

3. Hoteli

Mnogi že izkoriščajo ta briljantni sistem za prenašanje televizije. Omogočajo prenos televizije v živo, spletnih videoposnetkov in zvoka v gostinske prostore (Hospitality TV), kjer so vedno na voljo lokalni in tuji kanali. Dosegljive so tudi igre in sporočila. IPTV je popolnoma združljiv z HD, kar omogoča vrhunski digitalni zvok in sliko.

4. Digital Signage

Te digitalne oznake lahko vidimo na letališčih, železniških postajah, v nakupovalnih centrih in na športnih prireditvah. Vsako mesto, ki mora prikazovati oglaševalske promocije, oglaševanje, TV v živo, blagovno znamko podjetja, lahko izkoriščajo uporabo te tehnologije. Ti znaki se brez težav vzdržujejo, omogočajo preprosto posodabljanje različnih oblik materiala.

5. Podjetja

Radijske in televizijske postaje se lahko brez težav razporedi na računalnike in monitorje v poslovni stavbi. Prav tako pa se storitve koristijo tudi zabavi in informiranosti v pisarniškem razvoju.

IPTV ne bo izginil, daleč od tega. Dejansko se bo v prihodnjih letih pojavil v središču številnih digitalnih sistemov. Trenutno je to le začetek, vsekakor pa tehnologija prinaša vedno več. Si predstavljate, kam nas ta izjemna tehnologija lahko pripelje?