Izkušnje s Hotel TV – kaj vse omogoča sodoben sistem hotelske televizije

Razvoj tehnologije utira pot najsodobnejšim rešitvam v praktično vseh glavnih dejavnostih. Zato tudi televizijski sistemi v hotelih niso nobena izjema. Sodobni sistemi nudijo številne prednosti, ki zadovoljujejo potrebe strank in poskrbijo za njihove nepozabne izkušnje s Hotel TV.

Katere so funkcije televizorjev, nameščenih v hotelih, ki nam jih televizorji doma ne ponujajo?

Za same goste hotela, ki uporabljajo televizorje, ni nobene razlike pri upravljanju televizorjev. Vendar sistemi hotelske televizije omogočajo nekatere dodatne funkcije. ena izmed teh je omejevanje glasnosti sistema ob zagonu in nastavitev omejitve maksimalne glasnosti televizorja. S tem je onemogočeno, da bi lahko bilo moteče za goste v sosednji sobi. Nenamerno ali nenamerno. Sodoben Hotel TV ponuja tudi “Home Menu”. To omogoča hotelu, da se, ob zagonu televizorja, na zaslonu prikaže pozdravno sporočilo, logotip in / ali želen promocijski videoposnetek. Tudi sam “Home” meni pa ima tudi informacijski meni, ki omogoča hiter dostop do uporabnih informacij, telefonskih številk recepcije, hotelske restavracije, sobne strežbe, turistične pisarne, urgence, itd. In vse to je dostopno s pritiskom na gumb daljinskega upravljalnika.

Zanimivo je, da so TV sprejemniki, namenjeni za Hotel TV, praviloma izdelani iz ognjevarnih materialov. Pri televizorjih, ki jih uporabljamo doma, pa je to bolj izjema, kot pravilo. Televizor, preko IPTV box naprav, v hotelski sobi ponuja tudi možnost interakcije, ki je dvosmerna. Zato lahko uprava hotela gostom predlaga možnosti, ki temeljijo na izkušnjah in željah preteklih gostov.

Ali lastnosti televizorjev v hotelskih sobah, ki sodobnim potnikom oz. gostom, zagotavljajo kakšne posebne funkcije, ki dodatno poskrbijo za pozitivne izkušnje s hotel TV?

Kot primer poglejmo Samsung. Samsung* nudi tri serije hotelskih televizijskih izdelkov, ki so prilagojene potrebam različnih sistemov: Standard, Premium in Luxury.

  • Standardni segment ponuja tanek zaslon za udobno gledanje, poenostavljeno upravljanje in enostavno vključevanje hotelskih storitev. Gostom omogoča uporabo enega daljinskega upravljalnika.
  • Premium segment ponuja prilagodljivo, “razkošno” uporabo, združljivost z Bluetooth. Gostom omogoča tudi uporabo integriranega omrežnega priključka in s tem pretvorbo zaslona v vsestransko delovno postajo.
  • Vrhunske, izjemne in prilagodljive izkušnje s Hotel TV v sobi. Vrhunski zaslon, tanek in prefinjen dizajn ter “Seamless Personal Content Streaming*“. Integrirana tehnologijo dostopne točke, omogoča upravljanja televizorja s “tablico” ali drugo mobilno napravo. Vse to pa preko brezžične povezave. To so storitve, ki so na voljo v “luksuznem” segmentu.

Sodobne Hotel TV sisteme praviloma srečujemo v hotelih kategorije 5 zvezdic, redkeje pa v tistih s štirimi zvezdicami.

Hoteli lahko uporabijo Hotel TV za promocije, za prikaz ponudbe. Rešitve, ki jih ponuja napreden Hotela TV sistem, izboljšujejo tudi osebne izkušnje gostov. Predstavljajte si rešitev, kjer vas bodo, takoj, ko pridete v hotelsko sobo, kar preko televizorja, pozdravijo z imeni. Televizor je lahko že pred-nastavljen na želene nastavitve in ima nastavljeno želeno programsko shemo. V kolikor gre za gosta, ki je povratnik v hotelu, je lahko sistem nastavljen glede na njegovo zadnje bivanje. Prav tako se lahko gostom, preko televizorja, predlaga dodatne aktivnosti, omogočeno pa jim je lahko tudi možnost ocenjevanja hotelskih storitev, rezervacij in plačila.

Zanimalo vas bo tudi: Vrednost IPTV industrije z leti samo narašča… Preverite kako.