Kako izbrati ustrezen počivalnik za dnevno sobo?

Glede na to, da je ponudba počivalnikov za dnevne sobe, na pohištvenem trgu, izjemno pestra, ne samo iz vidika cene, temveč tudi estetskega in stilskega izgleda, materialov iz katerih so počivalniki izdelani in tudi drugih stvari, smo spodaj pripravili nekaj uporabnih nasvetov kako izberete ustrezen počivalnik za dnevno sobo.

Izbira počivalnika za dnevne prostore naj ne sloni zgolj na iskanju najcenejšega počivalnika, saj se nemalokrat, še posebej pa pri nakupu pohištva, zgodi, da kdor poceni kupi, drago kupi.

prestižni počivalnik

Izbira počivalnika s pogledom na estetiko in stil dnevne sobe

Počivalnik za dnevno sobo naj stilsko in estetsko sodi k ostalemu pohištvu v dnevni sobi, barvno ga poskušajte uskladiti z materiali pohištva v dnevni sobi (lesen počivalnik za tradicionalne dnevne sobe in kovinski, moderen ali iz usnja počivalnik za moderno dnevno sobo). Stilsko gledano poskušajte počivalnik uskladiti najmanj s klubsko mizico v dnevni sobi, s sedežno garnituro ter z dnevnimi regali, saj regali največkrat opredeljujejo tako stil in estetiko kot tudi celoten prvi vtis in ambient dnevnega prostora.

Na kaj biti pozoren pri praktičnosti in fukncionalnosti počivalnika

Hkrati pazite pri izbiri počivalnika tudi na njegovo funkcionalnost. Funkcionalnost počivalnika se izkazuje skozi njegovo praktičnost in uporabno vrednost, počivalniki pa se med seboj, iz vidika praktičnosti, zelo razlikujejo med enostavnimi počivalniki ter počivalniki, ki so sicer dizajnersko odlični in vrhunski, a nemalokrat manj praktični.

Počivalnik za dnevno sobo je lahko izdelan iz tekstila, lesa, umetnega usnja ter z dodatki aluminija in inoksa. Moderni počivalniki imajo kovinsko ogrodje in nogo, nekateri enosedi v dnevnih sobah, pa že v osnovi ponujajo možnost, da se s potegom roke, spremenijo iz enoseda v počivalnik.

V zadnjem času so izjemno popularni in iskani tudi t.i. sedežni masažni počivaniki, ki zraven osnovne funkcije nudenja kakovostnega počitka nudijo tudi raznovrstne možnosti masaže telesa in nog.

Moderni počivalniki so tudi raznoraznih oblik. Okrogli, v izgledu sedalnih vreč, v izgledu klasičnih stolov, v izgledu gugalnikov, masažnih stolov, ipd…

V zvezi z opremljanjem dnevne sobe, večina naših bralcev, prebere še prispevek Kako urediti dnevno sobo, da se v njej počutimo kot kralj.

Oznake: počivalnik za dnevno sobo