Selitev pohištva iz enega poslovnega prostora v druge (na drugi lokaciji)

Ko se je proizvodnja slovenskega traktorja preselila iz Ptuja v Maribor, se je skupaj s proizvodnjo preselilo tudi celotno režijsko vodstvo in oprema (delno smo o tem opisovali v prispevku Selitev proizvodnje v Maribor). Za vse, ki se kakorkoli ukvarjajo s selitvijo opreme in pohištva, smo se zato v tem članku odločili opisati izkušnje pri selitvi pohištva – morda pa komu koristijo naše izkušnje pri njegovi selitvi pohištva.

Selitev pohištva iz enega poslovnega prostora v drugePred vsako selitvijo pohištva (pri čem je v glavnem mišljeno pisarniško pohištvo, regali, omare, pisarniške mize in stoli), je treba najprej seveda odločiti, ali bomo pohištvo selili kar sami ali v okviru katere izmed služb, ki ponujajo te storitve.

Selitev pohištva iz enega poslovnega prostora v druge

Ko smo iskali druge, ki ponujajo preseljevanje pohištva, smo v glavnem naleteli na probleme okrog časa, kdaj seliti pohištvo in opremo, kaj točno pomeni sama selitev (ali je to samo prenos pohištva ali tudi demontaža na prvi lokaciji in montaža spet nazaj na drugi lokaciji, itd…)

Ko gre za navadne omare za pisarne in mize še problemov pri tem ni. Večji se pojavijo, ko je bilo treba preseliti na primer trezor iz pisarne, pa večje regale (kovinske za arhivske dokumente) in pa seveda posebno pohištvo, ki je bilo prilagojeno že električnim in mrežnim inštalacijam (na novih lokacijah pa inštalacij še ali sploh ni bilo ali pa so bile potrebne čisto nove odprtine za inštalacije).

Najlažje je normalno preseliti majhne police, dnevne regale, poličnike in pisarniške stole – dosti težje je s prenosom konferenčnih miz, velikih direktorskih miz, pisarniške elektronske opreme in pa projektorjev in podobnega.

Na Limbu smo vso pohištvo selili več ali manj v lastni režiji – to pomeni, da smo svoje transporte uporabili za to, da smo pohištvo prepeljali iz Ptuja v Maribor, dostikrat pa so zaposleni kar v svojih osebnih avtomobilih prevažali opremo na novo lokacijo.

Največji problem pri opremljanju novih poslovnih pisarniških prostorov je bila še ne vzpostavljena komunikacijska mreža (inštalacija interneta) in telefonov in podobnega v novih prostorih.

Oznake besed: Selitev pohištva iz enega poslovnega prostora v druge