Doma pridelana hrana za hujšanje – Dan odprtih vrat s traktorjem Limb

Tokrat je v našem blogu zapisano kako je bila na dnevu odprtih vrat, na Ptuju, v proizvodnih halah traktorja Limb, predstavljena doma pridelana hrana za hujšanje.

V okviru promocijski aktivnosti za traktorje Limb, to je bilo še pred časom, ko se je proizvodnja selila v Maribor, so se na Ptuju dogajale marsikatere promocijske aktivnosti z namenom ozaveščanja lokalnega prebivalstva o traktorjih Limb, pa tudi za druženje, zabavo, gibanje in hujšanje.

Ena izmed teh aktivnosti je bila npr. tudi tako imenovan Dan odprtih vrat, kjer smopod enim naslovom in pod eno streho (v prostorih nekdanje montaže in sestave traktorjev) gostili najprej otroke srednjih šol Srednjega šolskega centra Ptuj, na temo kmetijstva in pridelave zdravih živil, nato smo njihove starše ozaveščali in informirali predvsem o informacijah v zvezi z zdravo, domačo pridelano hrano, gibanjem in predvsem tudi hujšanjem.

Doma pridelana hrana za hujšanje

V tem delu si imeli starši predavanje priznanega slovenskega strokovnjaka iz spletne strani Omega3.si, na temo hujšanja, razgibavanja in uživanja ustreznih in pomembnih prehranskih dopolnil za hujšanje (posebej je bila predstavljena predvsem Garcinia Cambogia) in chia semena, nato pa je sledilo še predavanje na temo zdravega in naravnega obdelovanja zemlje.

Nato je sledila pogostitev in pokušina zdrave in doma pridelane hrane (ter tudi prehranskih dopolnil z Garcinio Cambogio), nato pa so se starši, otroci in ostali gostje ter udeleženci predavanj in delavnic, pomaknili v zunanji del proizvodne hale traktorjev in pred halo izvedli preprosto tekmovanje v spretnosti vožnji s traktorji.

Spretnostna vožnja je zahtevala natančno poznavanje pravil upravljanja s traktorjem, poznavanje cestno prometnih predpisov, temu pa je sledilo tekmovanje med odraslimi in otroki v tem kdo čimprej brez napake prevozi cestne ovire za traktor.

Udeleženci so svoje znanje dokazali še z poznavanjem upravljanja z raznimi kmetijskimi stroji, udeleženke pa so pokazale pripravo domačih zdravih jedi ter delile svoje nasvete o tem kaj vse je pomembno upoštevati pri domači, kmečki hrani za to, da se ne zredimo.

Udeleženci dneva D so sklenili, da se bo dogodek tradicionalno ponovil tudi naslednje leto, je pa se že pred tem traktor Limb pojavil tudi na kmečkem prazniku v Stopercah, kamor so ptujsko proizvodnjo povabili, na prikaz podobne predstavitve kot so jo imeli sami.

V stopercah se je traktor Limb skupaj s podobnim programom (gibanje, zdrav duh v zdravem telesu, hujšanje) pojavil v okviru kmečkega praznika žetve.

Ironično lahko danes na internetu najdete tudi na spletnih straneh, kjer se sicer govori o fitnesu in hujšanju, besedila o traktorju in delovnih strojih. Ena izmed takšnih povezav je tudi ta.

Če vas zanima doma pridelana hrana za hujšanje, danes, vas vabimo, da nas spremljate na našem blogu, še naprej.